O nama

TradicijaVinarija Veralda smještena na najpoznatijem vinogradarkom položaju sjeverne Istre, poznatih Bujskih brežuljaka na potezu između Buja i Brtonigle.
Ime vinarije dano je upravo prema položaju vinograda smještenog neposredno uz vinski podrum obzirom da je prezime Visintin je vrlo rasprostranjeno u Istri.

Obiteljska tradicija započela je 1938. na 10-tak hektara zemljišta, među kojima vinogradi i drugi usjevi, sve dok se nije specijalizirala za uzgoj vinove loze i maslina.
Vinarija sa ponosom nosi titulu najboljeg crnog vina na svijetu, što je danas u Hrvatskoj jedino i najcjenjenije priznanje za vino proglašeno „Platinium Best in show“ 2016. godine u Londonu.
Tim je priznanjem sorta teran ali i Istarska regija uzdignuta na sam vrh svjetske vinske scene.

Da je Veralda pokretač inovacija u razvoju autohtonih sorti pokazuje između ostalog i senzacionalno otkriće prvog Rosé-a od terana koji je ubrzo postao stil u proizvodnji istarskog Roséa, kasnije i pjenušca dajući teranu eleganciju i potpunu novu dimenziju u sljubljivanju u eno gastronomskom smislu.
Stoga možemo reći da je Veralda primjer autentičnosti, tradicije i inovativnog stila.

Obiteljska filozofijaU fokusu naše vinarije su autohtone sorte: Malvazija istarska, Refošk i Teran, kako bi mogli izraziti jedinstvenost, plemenitost i tradiciju teritorija.
Mi smo povezani s ovim sortama srcem, ali ono što ih čini posebnim je činjenica da su otporniji na bolesti od drugih međunarodnih sorti, što je bitan preduvjet za ekološku proizvodnju.

Nastojimo proizvesti svježa vina, iznenađujuće trajnosti u okusu kako bi pružili potpuni užitak. U samo jednom gutljaju osjetit ćete intenzivne emocije i za razliku od drugih vina, ponovno ćete ih htjeti probati.
Karakter naših vina ne samo da je izražen u načinu na koji se proizvode, već dolazi iz posebnog terroira Bujskih brežuljaka.

Terroir izvrsnosti koji je uhvaćen u zadovoljstvo koje traje dugo vremena.

Vrhunska kvaliteta i naših vina potvrđena je osvajanjem niza međunarodnih medalja i priznanja.
Veralda je danas obiteljska tvrtka koja zapošljava 15 stalno zaposlenih radnika.

Naša vizija je razvoj autohtonih sorti, kroz ekološku proizvodnju i inovativne pristupe, jer na taj način možemo izraziti jedinstvenost, plemenitost i tradiciju teritorija ,pogotovo kada znamo što jesmo i prema čemu idemo.

Naša misija je staviti čovjeka na prvo mjesto. Nije važno koliko znamo o vinu, bitno je što osjećamo kada to vino doživimo jednostavnim prolaskom kroz jezik. U tom momentu postaje suvišna bilo koja druga informacija. Važne su samo emocije i užitak koje nam vino pruža, zato smo fokusirani na intenzitet okusa kako bi osigurali što dužu trajnost užitka i evoluciju zadovoljstva.

Naš doprinos razvoju vinarstva Istre kao regije i destinacije je senzacionalno otkriće Rose-a od Terana. Prvi Rosé u povijesti dobiven od 100% terana, autohtone istarske sorte, čime su postavljeni temelji za razvoj istarskog vinarstva.

Novi zaokret u stilu inovativnosti u tehnologiji proizvodnje, unaprijedilo je kvalitetu vina, postavljajući tako temelje za snažan iskorak na tržište kako sa crnim tako i s bijelim i rose vinima.
Konstantno ulažemo u nova znanja i tražimo uvijek nove izazove u cilju razvoja i napretka.

Naš teamNives
Luciano
Keti
Marina
Olga
Niccolò