O nama

TradicijaPrezime Visintin je vrlo rasprostranjeno u Istri, zato je naziv tvrtke "Veralda" dan prema položaju vinograda.

Obiteljska tradicija započela je 1938. na 10-tak hektara zemljišta, među kojima vinogradi i drugi usjevi, sve dok se nije specijalizirala za uzgoj vinove loze i maslina.

Danas se proteže na 26 hektara vinograda i 5 maslinika u sklopu novo izgrađenog vinskog podruma kapaciteta 500.000 lit.

Naša vinaU fokusu naše vinarije su autohtone sorte: Malvazija istarska, Refošk i Teran, kako bi mogli izraziti jedinstvenost, plemenitost i tradiciju teritorija.
Mi smo povezani s ovim sortama srcem, ali ono što ih čini posebnim je činjenica da su otporniji na bolesti od drugih međunarodnih sorti, što je bitan preduvjet za ekološku proizvodnju.

Nastojimo proizvesti svježa vina, iznenađujuće trajnosti u ukusu.
Pružiti emociju koja traje dugo, ujediniti lepršavost svježih bijelih vina i izuzetnu postojanost, kao što samo istarska malvazija može pružiti.

Karakter naših vina ne samo da je izražen u načinu na koji se proizvode, već dolazi iz posebnog terroira Bujskih brežuljaka.
Terroir izvrsnosti koji je uhvaćen u zadovoljstvo koje traje dugo vremena.

Vrhunska kvaliteta i naših vina potvrđena je osvajanjem niza međunarodnih medalja diljem Europe, pa tako za Istrian, berba 2015, je osvojilo Decanterovu titulu Best in Show, najboljeg monosortnog crnog vina na svijetu.

Obiteljska filozofija "koncentracija emocija u jednom gutljaju“Veralda je danas obiteljska tvrtka koja zapošljava 10 djelatnika.

Naša vizija je razvoj autohtonih sorti, jer na taj način izražavamo jedinstvenost, plemenitost i tadiciju teritorija.

Naš doprinos razvoju vinarstva Istre kao regije i destinacije je senzacionalno otkriće Rose-a od Terana.
Prvi Rosé u povjesti dobiven od 100% terana, autohtone istarske sorte, čime su postavljeni temelji za razvoj istarskog vinarstva.

Novi zaokret u stilu inovativnost u tehnologiji proizvodnje, unaprijedilo je kvalitetu vina, postavljajući tako temelje za snažan iskorak na tržište kako sa crnim tako i sa bijelim i rose vinima.
Konstatnto ulažemo u nova znanja i tražimo uvijek nove izazaove u cilju razvoja i napretka.

Naša misija je staviti čovjeka na prvo mjesto. Nije važno koliko znamo o vinu, bitno je što osjećamo kada to vino doživimo jednostavnim prolaskom kroz jezik.
U tom momentu postaje suvišna bilo koja druga informacija. Važne su samo emocije i užitak koje nam vino pruža, zato smo fokusirani na intenzitet okusa kako bi osigurali što dužu trajnost užitka.

Skoči do alatne trake