Maslinovo ulje

Veraldini maslinici njegovani su po ekološkom principu na pozicijama SZ Istre, najsjevernije točke uzgajanja poznatih iz davnina po izvrsnosti u kvaliteti maslinovog ploda iz kojeg nastaju bogata i  aromatično maslinova ulja.
Ovo Vrhunsko EKSTRA djevičansko maslinovo ulje koji nosi zaštićenu oznaku izvornosti Istra je  dobiveno selekcijom dviju sorti ; Istarska bijelica i Leccino. Sorta Istarska bjelica  karakteristična je po visokom udjelu polifenola (više od 450mg/kg) što intenzivira antioksidativni efekt, a sorta Leccino odlikuje se po svojom specifičnom svježem i voćnom okusu.
Masline se ručno beru i prerađuju istog dana Decanter Multi Fase tehnologijom, prerada u više faza. Ovakvim načinom prerade zadržava se i do 30 posto više polifenola u ulju.
Ulje se prirodno dekantira i skladišti u bačvama od nehrđajućeg čelika. Ulje je žuto zelene boje sa  zlatnim odsjajem, kompleksne arome i intenzivnih biljnih nota kao artičoka, cikorija, aromatičnog bilja poput kadulje, ružmarina, ugodnih balzamičnih tonaliteta.
Na okusu je izražena pikantnost i gorčina, postojanog retro okusa na list rajčice i zelenog papra.
Odlično se sljubljuje s miješanim salatama od povrća, predjelima od mahunarki, juhama od vrganja,  jelima od mekušaca, ribom na žaru, mariniranom ili pečenom tunom, crvenim ili bijelim mesom, te s  različitim sirevima. Preporučamo ga uz sve vrste tjestenina i rižota, a može se poslužiti i uz deserte,  poput sladoleda od vanilije i čokoladnih kolača.

REGIJA: Istra & Kvarner
POZICIJA: Radini, CavalierI, Juritija, Kaštanjari, Kršin – Sjeverozapadna Istra
SORTA: Bianchera istarska, Leccino
Veličina Boce: 0.5 L
Zasićenje masne kiseline: 15,11 %
Godina berbe: 2022


Cijena:

kn (1 EUR = 7,53450 HRK)

0,5L
0,25L