Maslinovo ulje

Istra Blend

Blend ekstra djevičansko maslinovo ulje nastalo je miješanjem više autohtonih sorti maslina (Leccino,Binchera,Buža) - monokultivara. Nastoji se iz svake pojedine sorte izvući ono najbolje i karakteristično za tu specifičnu sortu, što BLEND ulje VERALDA ISTRA čini izrazito bogatim i kompleksnim.
Ulje je bogato profinjenim mirisima po svježe pokošenoj zelenoj travi, aromatičnom bilju i zelenoj rajčici. Ulje karakterizira izbalansirana gorčina i pikantnost povezano u harmoničnu cjelinu.
Blend ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljuje se sa svim vrstama jela, a najbolje odgovara uz tradicionalnu istarsku kuhinju.

Bianchera - Bjelica

Sortno maslinovo ulje zlatno žute i intenzivne je boje s toplim zelenim notama, bistro. Mirisa vrlo složenog, obilnog i povrtnog s izraženim notama artičoke, svježe pokošene trave s elegantnom krajnjom notom ružmarina.
Okusa je finog i vrlo jakog s naglašenim povrtnim okusom divljih trava, cikorije, artičoke i zelenog badema. Izražena gorčina i elegantna pikantnost.
Izvrsno je na pečenim vrganjima, na gratiniranoj plavoj ribi, s tjesteninom od krupnika (fara), na toplim predjelima od povrća, na pečenoj ribi, na pirjanom crvenom mesu i divljači in umido te na tvrdim zrelim sirevima.

Cijena:

Istra Blend 0,5L
Bianchera - Bjelica 0,5L