Vinogradi

Bujski brežuljci-poznati vinogradarski položaji

Vinarija Veralda smještena na najpoznatijem vinogradarkom položaju sjeverne Istre, poznatih Bujskih brežuljaka na potezu između Buja i Brtonigle, gdje se od davnina dobivaju vina vrhunske kvalitete.

Poseban položaj vinograda na južno orijentiranim brežuljcima sa blagim nagibom od 120-220 m nadmorske visine, optimalne ekspozicije Sunca, blizina mora (oko 7 km) ,dobre ventiliranosti i prozračnosti što sprječava pojavu bolesti grožđa.

Dubok sloj bijele zemlja na tim lokacijama je glinasto- vapnenastog karaktera pogoduje održavanju vlage pogotovo u suhim ljetnim godinama, te daje grožđu visoku koncentraciju ekstrakata i specifičnu mineralnost, slanost u vinima.
Ukupna površina vinograda je trenutno 26 hektara, koje obrađujemo i njegujemo u ekološkom duhu kako bi sačuvali okoliš od zagađenja i održali veću bioraznolikost.
Proizvodnjom grožđa isključivo iz vlastitih vinograda nam omogućuje kontinuirano praćenje, prevenciju bolesti, brzu preradu i očuvanje kvalitete kako bi osigurali ljubiteljima dobrog vina kompletan doživljaj.

Lokacija naših vinograda

Svi vinogradi se nalaze u blizini podruma, što nam omogućava brzu preradu grožđa nakon berbe, vrlo bitan faktor koji utječe na kvalitetu vina.

Buje Brtonigla

Veralda

Površina

Visina

Sorte

7.38 ha

80 - 130 m

Refošk

Carsin

Površina

Visina

Sorte

4.83 ha

80 - 120 m

Malvazija
Teran
Verduzzo
Muškat
Ancellota

Buniz

Površina

Visina

Sorte

3.78 ha

60 - 130 m

Malvazija

Cabernet -
sauvignon

Pianel

Površina

Visina

Sorte

6.16 ha

180 - 220 m

Malvazija

Rupa

Površina

Visina

Sorte

0.55 ha

90 m

Malvazija

Castagnari

Površina

Visina

Sorte

3.70 ha

220 - 240 m

Malvazija