. .

O nama

TradicijaPrezime Visintin je vrlo rasprostranjeno u Istri, zato je naziv tvrtke "Veralda" dan prema položaju vinograda.

Obiteljska tradicija započela je 1938. na 10-tak hektara zemljišta, među kojima vinogradi i drugi usjevi, sve dok se nije specijalizirala za uzgoj vinove loze i maslina.
Danas se proteže na 26 hektara vinograda i 5 maslinika u sklopu novo izgrađenog vinskog podruma kapaciteta 500.000 lit.

Vinarija nosi titulu najboljeg crnog vina na svijetu Istrian i ponosi se dostignućima u razvoju autohtonih sorata.
Od sorte Teran otkriven je Rosé koji je ubrzo postao stil u proizvodnji istarskog Roséa dajući Teranu potpunu novu dimenziju u sljubljivanju u eno gastronomskom smislu.

Naša vinaU fokusu naše vinarije su autohtone sorte: Malvazija istarska, Refošk i Teran, kako bi mogli izraziti jedinstvenost, plemenitost i tradiciju teritorija.
Mi smo povezani s ovim sortama srcem, ali ono što ih čini posebnim je činjenica da su otporniji na bolesti od drugih međunarodnih sorti, što je bitan preduvjet za ekološku proizvodnju.

Nastojimo proizvesti svježa vina, iznenađujuće trajnosti u okusu kako bi pružili potpuni užitak. U samo jednom gutljaju osjetit ćete intenzivne emocije i, za razliku od drugih vina, ponovno ćete ih htjeti probati.

Karakter naših vina ne samo da je izražen u načinu na koji se proizvode, već dolazi iz posebnog terroira Bujskih brežuljaka.
Terroir izvrsnosti koji je uhvaćen u zadovoljstvo koje traje dugo vremena.

Vrhunska kvaliteta i naših vina potvrđena je osvajanjem niza međunarodnih medalja diljem Europe, pa tako za Istrian, berba 2015, je osvojilo Decanterovu titulu Best in Show, najboljeg monosortnog crnog vina na svijetu.

Obiteljska filozofijaVeralda je danas obiteljska tvrtka koja zapošljava 10 djelatnika.

Naša vizija je razvoj autohtonih sorti, kroz ekološku proizvodnju, jer na taj način izražavamo jedinstvenost, plemenitost i tradiciju teritorija.

Naša misija je staviti čovjeka na prvo mjesto. Nije važno koliko znamo o vinu, bitno je što osjećamo kada to vino doživimo jednostavnim prolaskom kroz jezik.
U tom momentu postaje suvišna bilo koja druga informacija. Važne su samo emocije i užitak koje nam vino pruža, zato smo fokusirani na intenzitet okusa kako bi osigurali što dužu trajnost užitka.

Naš doprinos razvoju vinarstva Istre kao regije i destinacije je senzacionalno otkriće Rose-a od Terana.
Prvi Rosé u povjesti dobiven od 100% terana, autohtone istarske sorte, čime su postavljeni temelji za razvoj istarskog vinarstva.

Novi zaokret u stilu inovativnost u tehnologiji proizvodnje, unaprijedilo je kvalitetu vina, postavljajući tako temelje za snažan iskorak na tržište kako sa crnim tako i sa bijelim i rose vinima.
Konstatnto ulažemo u nova znanja i tražimo uvijek nove izazaove u cilju razvoja i napretka.